top of page

"От кухнята на Алфа Групата" - инж. Димитър Иванов. Поредица от интервюта #3

“Алфа Групата представлява един ежемесечен управителен съвет на моята компания.” инж. Димитър Иванов


За третото поредно издание от “Кухнята на Алфа Групата” този месец сме поканили инж. Димитър Иванов от Чех Пласт. Той е част от Алфа Групата вече четири години и продължава да бъде активен участник и до днешен ден.


Димитър е завършил Техническия университет в София с инженерна специалност през 1990 година. След завършването си, той започва професионалния си път първоначално в бранша на производство и монтаж на алуминиеви PVC дограми. Фирмата, в която е работил фалира през 2000 година и той вижда възможност да започне собствен бизнес с работниците, от въпросната фирма. В следствие, вече в продължение на 22 години, Чех Пласт работи на българския и европейски пазар.


“Според мен, опитът ми е доказателство и причина за четвърта поредна година да бъда избран за председател на управителния съвет на националната ни браншова асоциация 4 поредни МАНДАТА от 2007 до 2015 година. Това показва доверието на колегите в бранша. Аз виждам хората там първо като партньори и колеги, а след това конкуренти. Работа има за всички, стига те да са коректни.


“Компанията Чех Пласт започна с 6 човека, а сега сме 90. Работим основно за износ. 75% от продукцията отива в Западна Европа. Основно производството отива в Белгия. Германия, Италия, Франция също са държави, към които изнасяме. Ние се водим основно експортно ориентирано предприятие. Предимството, което имаме последните няколко години е комплексно изпълнение на сградите. Предлагаме пакетно изпълнение на услуги, което е предпочитано от клиентите. Обичаме предизвикателствата, сложните проекти и не се отказваме от нищо.”



Това, което е свързало Димитър с Алфа Групата се е зародило от личния интерес на собственика на Чех Пласт към образователни програми и курсове, в които е участвал активно. През 2018 е получим покана по имейл за Алфа Групата и така са започнали първоначалните му отношения с Борислава Киркова. “Това, което ме заинтригува е, че това е една среща с равни с мен бизнес управители на малки и средни компании. Още на първата ми среща бях сигурен, че ще продължа, защото това е един много интересен начин на работа. Освен темите, които се разработват, когато някой собственик седне на “горещия стол” с неговия проблем - 12 глави започват да мислят за решения. На практика това ти дава крила, че винаги можеш да излезеш от всяка ситуация.”



Преди известно време, Димитър е имал проблем с доставките на стъкло и скока на цените му. Но когато сяда “на горещия стол” няма ни най-малка представа как може да бъде този въпрос. След мастърмайнда обаче се е успокоил, защото знае, че тръгвайки си от срещата, той е имал поне три решения за казуса, който е поставил.


“Аз намирам всички за съмишленици и колеги и то наистина е така. Невероятна атмосфера се получава. Винаги очаквам следващата среща с нетърпение.”


Димитър отбелязва интересен факт, който придава висока мотивация за участието му в Алфа Групата. “Спокойствието, което идва от моето участие е, че аз знам, че всеки месец си имам един малък управителен съвет. В Алфа Групата аз имам съмишленици, частично на моята фирма и мога спокойно да осбъдя своите проблеми, дори извън съдържанието на срещата. От друга страна, в процеса на работа и разработка на проблемите на колеги, се получава и интересна идея за решения на мои лични проблеми.”


За бъдещите членове, които имат интерес към участието си в Алфа Групата, Димитър отправя следния призив:


“Не се чудете много, защото нужното време не е чак толкова ангажиращо. Нека да опитат и да прежалят поне три месеца по един ден, а след това съм сигурен какво ще е тяхното решение. Убеден съм, че ще продължат да искат да ходят там. Да усетиш атмосферата, да усетиш съпричастността, фокусът и погледът от ъгли, които ти не би могъл да се сетиш.”


Ако имате интерес да прегледате услугите на Чех Пласт може да посетите техния уебсайт. Ако желаете да научите повече за структурата и работата на Алфа Групата, прочетете повече информация тук.

 



0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page